Jak chcecie być traktowani?
Moderatorzy: Anette28, Moderatorzy
- ulka1986
- Aktywny ✽✽✽
- Choroba: CU
- województwo: łódzkie
Re: Jak chcecie być traktowani?
obyty.z.cu, widzę że słowa pani doktor mocno w Ciebie uderzyły.ja od kilku dni naprawd źle się czuje i przyjmuję każdą pomoc i nie kryje że jest mi ona bardzo potrzebna. Nawet siostra wzięła wolne w pracy i zabiera mojego synka i mnie do siebie jak mój mąż do pracy wychodzi. Jestem jej bardzo za to wdzięczna.
sulfalazin en 2x2tab, ortanol w razie potrzeby,folio,tran,wit b kompleks,pentasa2x1gr(czopki) wymienne na salofalk 4g/60 ml(wlewka na noc)
Bądź takim typem człowieka,że gdy rano wstajesz, twoja stopa dotyka podłogi, diabeł w piekle mówi "O k... wstał"
Bądź takim typem człowieka,że gdy rano wstajesz, twoja stopa dotyka podłogi, diabeł w piekle mówi "O k... wstał"
- Goga
- Początkujący ✽✽
- Choroba: CD u partnera
- województwo: małopolskie
Ja od małego miałam wpajane, żeby traktować innych tak jak sama bym chciała być traktowana. Staram się do tego stosowac.. jednak z biegiem lat zauważyłam, że niestety ludzka znieczulica nie zna granic.
Mój tata miał tak taką sytuację, że kilka metrów przed nim szedł jakiś facet dziwnie chwiejnym krokiem. W pewnym momencie się przewrócił. Nikt nie zareagował. Tylko komentarze, że pijany, lump itd. Jak tato podszedł do niego to słyszał komentarze- "zostaw go Pan bo pijany". Okazało się, że facet nie był pijany tylko miał padaczkę.
Obojętność ludzka... przykre
Mój tata miał tak taką sytuację, że kilka metrów przed nim szedł jakiś facet dziwnie chwiejnym krokiem. W pewnym momencie się przewrócił. Nikt nie zareagował. Tylko komentarze, że pijany, lump itd. Jak tato podszedł do niego to słyszał komentarze- "zostaw go Pan bo pijany". Okazało się, że facet nie był pijany tylko miał padaczkę.
Obojętność ludzka... przykre
- wisnia
- Początkujący ✽✽
- Choroba: CD
- województwo: śląskie
Mnie za to rzadko kto pociesza, lituje nade mną itd. Zawsze traktowana byłam normalnie, chyba, że byłam w szpitalu w stanie ciężkim wtedy rodzina okropnie się martwiła, chłopak itd. U mnie z kolei była inna sytuacja. Mam orzeczenie o niepełnosprawności i w swojej byłej już pracy (na szczęście) pracowałam 7 godzin na dobę a nie 8 jak reszta ekipy. Powiem Wam tyle, przez pół roku codziennie kiedy wychodziłam godzinę wcześniej słyszałam docinki o tym czemu wgl wychodzę. Niby wszyscy to "zrozumieli" ale po czasie byli dla mnie po prostu wredni. Sypały się tekty " tym masz super, choroby po Tobie jakoś nie widać, wychodzisz wcześniej, 10 dni dłuższego urlopu, baajka" No cholera jasna!!!
Co z tego że srałam kilka razy na dobę i często w pracy wysiedzieć nie mogłam. Jeszcze dziewczyny twierdziły że mam super bo jestem szczupła NATURALNIE, no
.
Przypomniałam sobie właśnie złe czasy
Teraz całe szczęście dostałam pracę w zakładzie pracy chronionej dla niepełnosprawnych i nie będę się bała, że jestem "lepiej traktowała" bo pracuje godzinę krócej. Będziemy wszyscy równi.
Ufff emocje sięgnęły zenitu
edytowałam zgodnie z regulaminem

Przypomniałam sobie właśnie złe czasy

Ufff emocje sięgnęły zenitu

edytowałam zgodnie z regulaminem
Ostatnio zmieniony 06 lut 2014, 22:38 przez wisnia, łącznie zmieniany 1 raz.
- Natuśka
- Ekspert ✿✿
- Choroba: CD
- województwo: małopolskie
- miasto: Kraków
- Kontakt:
Kod: Zaznacz cały
3. Pisanie na forum
a) Pisząc na forum pamiętaj o kulturze osobistej. W dyskusji używaj argumentów. Zabrania się stosowania wyzwisk, [b]wulgaryzmów[/b], itp.
Na zawsze razem... 
Podpisano:Twój Crohn
Aktualnie: Szczęśliwsza, bo krótsza
+ Methypred 8 mg na jelita, Humira na stawy.
W planach : Realizacja punktu 2
1. 19.11.2012- hemikolektomia prawostronna metodą laparoskopową
2. Normalne życie...
3. ZZSK mam, ale nikomu nie oddam

Podpisano:Twój Crohn

Aktualnie: Szczęśliwsza, bo krótsza

W planach : Realizacja punktu 2

1. 19.11.2012- hemikolektomia prawostronna metodą laparoskopową

2. Normalne życie...
3. ZZSK mam, ale nikomu nie oddam

- wisnia
- Początkujący ✽✽