CitraFleet
Moderatorzy: Anette28, Moderatorzy
- michal_mg
- Aktywny ✽✽✽
- Choroba: CU
- województwo: -- poza Polską --
- Kontakt:
Re: CitraFleet
Oki, a gdzie można znaleźć wykaz środków do czyszczenia przy CU i CD?
dużo ludzi się cieszy, że biorą smaczny CF, a okazuje się, że nie dla psa kiełbasa....
dużo ludzi się cieszy, że biorą smaczny CF, a okazuje się, że nie dla psa kiełbasa....
- biedronka24
- Aktywny ✽✽✽
- Choroba: mikroskopowe zap. j.
- województwo: podlaskie
michal_mg to nie tak, że ktoś się cieszy. Na taki środek dostałam receptę. I taki kupiłam.
Ogólnie byłam dobrze wyczyszczona. Obyło się bez nudności i bólu brzucha. Wypiłam znacznie więcej wody niż było w ulotce.
Ogólnie byłam dobrze wyczyszczona. Obyło się bez nudności i bólu brzucha. Wypiłam znacznie więcej wody niż było w ulotce.
- michal_mg
- Aktywny ✽✽✽
- województwo: -- poza Polską --
- Kontakt:
ale ja też taki dostałem i taki kupiłem. Tutaj jednak okazuje się, że niby nie jest to na CD i CU (tzn w ulotce). Jednak wydaje mi się, że w fortrans i fleet soda również jest jako przeciwwskazanie CU, a jednak się stosuje...
- Miki
- Początkujący ✽✽
- województwo: warmińsko-mazurskie
Właśnie wypiłam 1 dawkę Citra Fleet i pierwszy raz od 18 lat nie mam odruchu wymiotnego, następna dawka 14-16 godzina. Ktoś ma jakieś wskazówki, oprócz picia dużo wody?
-
- Znawca ❃❃
- Choroba: CD
- województwo: małopolskie
dużo chodzićMiki pisze: Ktoś ma jakieś wskazówki, oprócz picia dużo wody?

i possać landrynki, żeby cukier nie spadł i słabo sie nie robiło
powodzenia!
- Miki
- Początkujący ✽✽
- województwo: warmińsko-mazurskie
Wypiłam ponad 2 litry wody i nic..., czuję przelewanie, bulgotanie... następna dawka o 14-16. Kiedyś tak miałam z olopeg że dopiero po 16 mnie ruszyło. Mam lizaki Czupa Czups 

Mam pytanie co tego specyfiku, kolonke mam na 11-dzień wcześniej mam sie czyscic i czy nastepnego dnia jak mam tak pozno badanie, bedzie ok? Pozdr
-
- Aktywny ✽✽✽
- województwo: mazowieckie
A może bardziej po polsku.... 

-
- Początkujący ✽✽
- województwo: świętokrzyskie
A lekarz nie powiedział jak stosować?
Ja miałem dawkę podzieloną gdy badanie miałem o 15:30 więc moim zdaniem jeśli badanie jest o 11:00 to chyba cała dawka poprzedniego dnia. Chociaż u mnie zawsze lekarz to dokładnie wyjaśniał.
Ja miałem dawkę podzieloną gdy badanie miałem o 15:30 więc moim zdaniem jeśli badanie jest o 11:00 to chyba cała dawka poprzedniego dnia. Chociaż u mnie zawsze lekarz to dokładnie wyjaśniał.
"Wstaję - upadam, upadam - wstaję. Przegrywam walkę kiedy się poddaję"
-
- Specjalista od Spraw medycznych
- Choroba: CD u dziecka
- województwo: mazowieckie
- Kontakt:
Ja nie polecam preparatów zawierających fosforany lub pikosiarczan dla osób z podejrzeniem NZJ. Przy badaniach przesiewowych w RJG jest to dobra metoda czyszczenia.
Przyłacz się do Towarzystwa J-elita. Działamy dla waszego dobra, ale bez Waszej pomocy niewiele zrobimy.
- leila
- Doświadczony ❃
- województwo: zachodniopomorskie
czy fleet mozna jeszcze gdzies dostac bo cos w hurtowniach nie ma?
nie jestem w stanie wypic fortransu
co byscie polecali na oczyszczenie dostepne co było miało jakis smak cytrynowy pomarańczowy i by było dostepne w aptece bo fleetu chyba juz nie dostane?i zeby była mała buteleczka do wypicia czy saszetki
nie jestem w stanie wypic fortransu
co byscie polecali na oczyszczenie dostepne co było miało jakis smak cytrynowy pomarańczowy i by było dostepne w aptece bo fleetu chyba juz nie dostane?i zeby była mała buteleczka do wypicia czy saszetki
-
- Debiutant ✽
- województwo: łódzkie
Fleet Phospho Soda jeszcze jako alternatywa
Dwie małe butelki z tego co pamiętam, smak nijaki do przełknięcia 

Mam zażyć ten środek i mam pytanie jak on działa ? Ogólnie pierwszą saszetkę mam przyjąć jednego dnia o godz 19. Drugiego dnia rano o godz 7 mam przyjąć drugą saszetkę i o 15 mam mieć kolonoskopię. O 13 muszę wyjechać z domu, a do miejsca badan mam 80km czyli ponad godzina jazdy i nie wiem ile czasu on przeczyszcza, żebym nie miał nieprzyjemności podczas drogi. Wiem że na każdego może działać inaczej ale napiszcie jak to u was było
Pozdrawiam 

- Myopic
- Początkujący ✽✽
- województwo: śląskie
- miasto: Sosnowiec
- Kontakt:
Witam,
Mam krwawienia z odbytu od 3 miesięcy oraz silne bóle podbrzusza pojawiające się co około 1-2 tygodnie i trwające około 10-15 sekund (te bóle mam od wiosny). Miałem umówiony termin kolonoskopii w szpitalu na NFZ na 14 sierpnia, ale trzy dni przed badaniem szpital poinformował mnie, że nie odbędzie się ono z powodu braku pieniędzy i przełożył termin na koniec października. Tyle nie mogę czekać, bo stan zapalny kwitnie - krwinki białe w morfologii krwi: 11,1 (norma: 4,0 - 10,0); poziom OB: 24 (norma: 1 - 10). Niezwłocznie znalazłem klinikę prywatną, w której będę miał kolonoskopię zrobioną jutro popołudniu. Otrzymałem od pielęgniarki właśnie środek CitraFleet i zalecenie, że dziś o 19:00 mam spożyć zawiesinę z pierwszej saszetki, następnie zaraz po niej szklankę wody i potem co 15 minut kolejne szklanki, aż do 2 litrów. Tak też zrobiłem. Dopiero po godzinie i 40 minutach nastąpiło pierwsze wypróżnienie, wcześniej już nieco zniecierpliwiony brakiem efektów zacząłem chodzić po schodach i szybkim krokiem po dworze. Potem już poszło gładko, kolejne wypróżnienia, aż osiągnąłem taki stan, w którym wydobywa się ze mnie sama woda. W sumie postanowiłem wypić więcej wody niż zaleciła pielęgniarka, bo aż 3 litry. O godzinie 23:00 było po wszystkim. Jutro na 6 godzin przed badaniem, czyli o 10:30, mam wypić zawiesinę z drugiej saszetki. Skutków ubocznych brak, poza pieczeniem wejścia do odbytu. Smak zawiesiny bardzo dobry, przypominający oranżadę. Jutrzejszą kolonoskopię będę miał robioną po raz pierwszy w życiu, w znieczuleniu ogólnym (sedacja).
Mam krwawienia z odbytu od 3 miesięcy oraz silne bóle podbrzusza pojawiające się co około 1-2 tygodnie i trwające około 10-15 sekund (te bóle mam od wiosny). Miałem umówiony termin kolonoskopii w szpitalu na NFZ na 14 sierpnia, ale trzy dni przed badaniem szpital poinformował mnie, że nie odbędzie się ono z powodu braku pieniędzy i przełożył termin na koniec października. Tyle nie mogę czekać, bo stan zapalny kwitnie - krwinki białe w morfologii krwi: 11,1 (norma: 4,0 - 10,0); poziom OB: 24 (norma: 1 - 10). Niezwłocznie znalazłem klinikę prywatną, w której będę miał kolonoskopię zrobioną jutro popołudniu. Otrzymałem od pielęgniarki właśnie środek CitraFleet i zalecenie, że dziś o 19:00 mam spożyć zawiesinę z pierwszej saszetki, następnie zaraz po niej szklankę wody i potem co 15 minut kolejne szklanki, aż do 2 litrów. Tak też zrobiłem. Dopiero po godzinie i 40 minutach nastąpiło pierwsze wypróżnienie, wcześniej już nieco zniecierpliwiony brakiem efektów zacząłem chodzić po schodach i szybkim krokiem po dworze. Potem już poszło gładko, kolejne wypróżnienia, aż osiągnąłem taki stan, w którym wydobywa się ze mnie sama woda. W sumie postanowiłem wypić więcej wody niż zaleciła pielęgniarka, bo aż 3 litry. O godzinie 23:00 było po wszystkim. Jutro na 6 godzin przed badaniem, czyli o 10:30, mam wypić zawiesinę z drugiej saszetki. Skutków ubocznych brak, poza pieczeniem wejścia do odbytu. Smak zawiesiny bardzo dobry, przypominający oranżadę. Jutrzejszą kolonoskopię będę miał robioną po raz pierwszy w życiu, w znieczuleniu ogólnym (sedacja).
Ten, kto idzie z tłumem,
nie zajdzie dalej niż tłum.
Ten, kto idzie sam,
ma szansę zajść do miejsc, w których nie był nikt inny.
Albert Einstein
Ten, kto idzie sam,
Albert Einstein
- Myopic
- Początkujący ✽✽
- województwo: śląskie
- miasto: Sosnowiec
- Kontakt:
Druga część oczyszczania jelita zaczęła się dziś o 10:53. Procedura taka sama jak wczoraj, przy czym dziś wylewała się ze mnie sama woda. Piłem szklankę wody co 15 minut, w sumie 2,5 litra, ostatnia szklanka o godzinie 13:14. Kolonoskopia była o 17:20 i do tego czasu średnio co 15-30 minut musiałem odwiedzać toaletę. I to tyle ode mnie na temat CitraFleet.
Ten, kto idzie z tłumem,
Ten, kto idzie sam,
Albert Einstein
Ten, kto idzie sam,
Albert Einstein