Fortrans
Moderatorzy: Anette28, Moderatorzy
-
- Debiutant ✽
- Choroba: CD
- województwo: świętokrzyskie
- Kontakt:
Re: Fortrans
Ja wypiłam chyba ze 2 litry zanim mnie "puściło". Po tych 2 litrach brzuch miałam tak wypełniony, że czułam, że nic więcej nie zmieszczę, ale potem zaczął się maraton do łazienki i jakoś dalej poszło.
Pentasa 2-2-0; Azathioprine 1+1/2-0-0
Leczenie biologiczne:
Humira 22/09/2011 - 20/09/2012
Leczenie biologiczne:
- noodle
- Aktywny ✽✽✽
- Choroba: w trakcie diagnozy
- województwo: małopolskie
Ja wypiłam 3 saszetki fortransu i nic. Dopiero po paru godzinach po tym drinku mnie pogoniło, ale bez szału. Potem lewatywa, rano druga, a i tak jelito było nie do końca oczyszczone.corey pisze:Ja wypiłam chyba ze 2 litry zanim mnie "puściło". Po tych 2 litrach brzuch miałam tak wypełniony, że czułam, że nic więcej nie zmieszczę, ale potem zaczął się maraton do łazienki i jakoś dalej poszło.
Zapraszam na http://bezglutenowy.blog.pl
Dieta bezglutenowa od 1.11.2012 roku. Atrofia nerwu wzrokowego. PCOS. Glucophage xr 1500. W razie silnych skurczy Spasmolina.
Dieta bezglutenowa od 1.11.2012 roku. Atrofia nerwu wzrokowego. PCOS. Glucophage xr 1500. W razie silnych skurczy Spasmolina.
-
- Debiutant ✽
- województwo: świętokrzyskie
- Kontakt:
Tyle się człowiek namęczy, a czasem wszystko idzie na marne.noodle pisze:Ja wypiłam 3 saszetki fortransu i nic. Dopiero po paru godzinach po tym drinku mnie pogoniło, ale bez szału. Potem lewatywa, rano druga, a i tak jelito było nie do końca oczyszczone.
Pentasa 2-2-0; Azathioprine 1+1/2-0-0
Leczenie biologiczne:
Leczenie biologiczne:
- obyty.z.cu
- Doradca CU
- Choroba: CU
- województwo: wielkopolskie
bez sensu....corey pisze:Tyle się człowiek namęczy, a czasem wszystko idzie na marne.
każdy wynik jest do krokiem przodu

To,że w wypisie lekarz wpisał,że jelito było niedoczyszczone,to nie negatyw,ale opis do lekarzy,którzy będą robili następne badania.
corey, Wiek: 20
jacy ci młodzi niecierpliwi i...

„Przytulanie jest zdrowe. Wspomaga system immunologiczny, utrzymuje człowieka w dobrym zdrowiu, leczy depresje, redukuje stres, przywołuje sen, odmładza, orzeźwia, nie ma przykrych skutków ubocznych, jest więc po prostu cudownym lekiem ..."Każda droga zaczyna się od pierwszego kroku" . https://senmaluszka.pl
- tommy
- Początkujący ✽✽
- Choroba: CU
- województwo: mazowieckie
Ile saszetek Fortransu sie pije przed kolo
Muszę się sam przygotowac w domu a jako zapomniałem
pozdrawiam

pozdrawiam

CU - od 1998 r.
Pozdrawiam
Pozdrawiam

- Alis
- Doświadczony ❃
- województwo: pomorskie
ja to dwa dni przed jem sniadanie, na obiad zupke, a na kolacje tylko galareta i kisle, dzien przed rano i w poludnie kleik a wieczorem 4 litry naraz wypijam
[ Dodano: 17-10-2012 ]
a co najlepsze jak lezalam w am w gdansku, to dwa dni przed sniadanie, obiad i kolacja, rano normalne sniadanie w poludnie kleik i wieczorem czyszczenie a badanie rano
[ Dodano: 17-10-2012 ]
a co najlepsze jak lezalam w am w gdansku, to dwa dni przed sniadanie, obiad i kolacja, rano normalne sniadanie w poludnie kleik i wieczorem czyszczenie a badanie rano
Leki: Pentasa granulat 2x1 g/Sanprobi Super Formuła 1x1/wcześniej Remicade
- Baby
- Moderator
- Choroba: mikroskopowe zap. j.
Dwie metody jakie polecam aby flaka nie skręciło: pić fortrans przez dwa dni po 2 litry i nic w tym czasie nie jeść tylko pić wodę cytrynową albo tydzień mieć dietę półpłynną na 2 dni przed badaniem tylko płynną (zupka typu bulion), dzień przed badaniem pić od 14 fortrans zapijając wodę i to wszystko
Czyści się ładnie i bezboleśnie.

,,Jeśli chcesz zmienić świat, zacznij od siebie." Gandhi
,,Jeśli życie rzuca Ci kłody pod nogi - zrób sobie z nich tratwę."
,,Jeśli życie rzuca Ci kłody pod nogi - zrób sobie z nich tratwę."
- Mimi2
- Aktywny ✽✽✽
- Choroba: inna choroba jelita
- województwo: łódzkie
- Kontakt:
Chyba jestem nienormalna, bo Fortrans mi smakował
Pierwsze 2 litry poszły gładko, po 3 doszło do silnych bóli brzucha i kazali mi przerwać picie, a jak skurcz puścił to piłam dalej plus jeszcze wieczorem i rano enema(ta to dopiero pomianę robi...) Spośród 3 specyfików jakie piłam(Fleet i Olopeg) Fortrans jest: najlepszy w smaku( z nestea cytrynową i kawą całkiem smaczny był), zaczął mnie czyścić już po 3ciej szklance(Olopeg po 2 litrach) i w miarę łagodnie(Fleet robił tornado), natomiast najlepiej doczyścił mnie fleet bo przy fortransie bez enemy byłoby kiepsko(po 4 litrach wciąż skądś się stale elementy brały)

K55.2 Angiodysplazje jelita grubego&dolichocolon
Waga 54kg Wzrost 166cm stan: remisja
Łykam probiotyka i nic się flaka nie tyka!

- panbubka
- Początkujący ✽✽
- województwo: wielkopolskie
a dokładnie jak? mieszasz jedno z drugim?Mimi2 pisze:Fortrans jest: najlepszy w smaku( z nestea cytrynową i kawą całkiem smaczny był),
- Mimi2
- Aktywny ✽✽✽
- Choroba: inna choroba jelita
- województwo: łódzkie
- Kontakt:
Łyk fortransu, a potem łyk nestea lub kawy i leci gładziutko 

K55.2 Angiodysplazje jelita grubego&dolichocolon

-
- Weteran ✿
- województwo: lubelskie
- Kontakt:
odkopuję temat, bo jutro i ja doświadczę smaku tego napoju bogów
podzielę się wrażeniami po
tak sobie pomyślałam, że co ze mnie za crohn'owiec, co nigdy Fortransu nie spróbował
tzn. nie żeby z własnej woli chciała to pić
ale siła wyższa, po jutrze kolonka.

tak sobie pomyślałam, że co ze mnie za crohn'owiec, co nigdy Fortransu nie spróbował

Nie istnieją żadne określone potrawy, które zasadniczo wpływają na ciężkość przebiegu lub na rodzaj nawrotu choroby u wszystkich pacjentów.
poradnik żywieniowy Falka
- Osóbka
- Aktywny ✽✽✽
Natalka, łączę się z Tobą w cierpieniu, ja też jutro piję, pojutrze kolo, damy radę 

Leczenie: CSK MSW
Główką do przodu!!!
Główką do przodu!!!
-
- Weteran ✿
- Kontakt:
no pewnie że damy
ja zacznę wznosić toasty około 16:00 jak tylko wrócę z roboty 

Nie istnieją żadne określone potrawy, które zasadniczo wpływają na ciężkość przebiegu lub na rodzaj nawrotu choroby u wszystkich pacjentów.
- Osóbka
- Aktywny ✽✽✽
Czuję się pusta w środku.. wypiłam te 4 litry, z landrynkami, przy ostatnim walczyłam z dziką chęcią wylania tego do kibelka, bezpośrednio, nie przez siebie
dałam jednak radę.
Zaczęłam biegać już po 1/2 litra i ganiałam jak wściekła. Po 2 litrach w zasadzie leciała woda.. skończyło się tym, że te ostatnie 2 praktycznie piłam na tronie
wiem, niehigienicznie, ale w zasadzie nie opłacało mi się wychodzić.. piłam w sumie długo, bo od 16 chyba do 22. W nocy pognałam jeszcze raz i teraz ze 2x. Nie wiem, o której badanie, ale pewnie koło południa jak znam życie, póki co strasznie chce mi się pić, ale będę znieczulona, więc muszę się wstrzymać z bólami. To tyle z linii frontu, teraz czekam na badanko (jakiś emot z kolo by się przydał
)
Natalka, jak u Ciebie?

Zaczęłam biegać już po 1/2 litra i ganiałam jak wściekła. Po 2 litrach w zasadzie leciała woda.. skończyło się tym, że te ostatnie 2 praktycznie piłam na tronie

Natalka, jak u Ciebie?
Leczenie: CSK MSW
Główką do przodu!!!
Główką do przodu!!!
-
- Weteran ✿
- Kontakt:
no ja to jestem w szoku, że ludzie takie psy wieszają na tym Fortransie, dla mnie to lajcik był, toż to prawie żadnego smaku nie ma albo z moimi kubkami jest coś nie tak
u mnie też 4 litry pękły, zaczęłam o 16:00, skończyłam przed 21:00, ruszyło po niecałym litrze, no a potem podobnie jak u Ciebie Osóbko, czyli tron, jednak udawało mi się zdążać wyjść na szklaneczkę
i powrót do jaskini medytacji.
rano też jakieś resztki wyleciały jeszcze i bałam się, że nie jestem dobrze oczyszczona, ale na szczęście się udało. Badanie też lajtowo przeszłam, dostałam fentanyl i midazolam dożylnie i szybko odleciałam, nawet zaczęłam drzemać podczas badania, a po badaniu kima przez godzinkę
tylko niefajne jest to, co tam się ujawniło we flaczku, myślałam, że jest lepiej...no ale to już w innym temacie...

u mnie też 4 litry pękły, zaczęłam o 16:00, skończyłam przed 21:00, ruszyło po niecałym litrze, no a potem podobnie jak u Ciebie Osóbko, czyli tron, jednak udawało mi się zdążać wyjść na szklaneczkę

rano też jakieś resztki wyleciały jeszcze i bałam się, że nie jestem dobrze oczyszczona, ale na szczęście się udało. Badanie też lajtowo przeszłam, dostałam fentanyl i midazolam dożylnie i szybko odleciałam, nawet zaczęłam drzemać podczas badania, a po badaniu kima przez godzinkę

tylko niefajne jest to, co tam się ujawniło we flaczku, myślałam, że jest lepiej...no ale to już w innym temacie...