Czy kawa "INKA" pomaga w CU
Moderatorzy: Anette28, Moderatorzy
-
- Debiutant ✽
- Choroba: CU u rodzica
Czy kawa "INKA" pomaga w CU
Kochani,
Mój 22-letni syn choruje na CU. Od listopada 2006 do lipca 2007 miał remisję. W lipcu nastąpiło zaostrzenie - krew w stolcu.
Lekarz zalecił mu odstawienie picia kawy. Ponieważ syn lubi pić coś "czarnego", w związku z tym zamienił kawę prawdziwą na "INKĘ". Od momentu picia INKI (2-3 szklanki dziennie) stolec uregulował się, uformował i wygląda "zdrowo".
W związku z tym nasunęła mi się pewna myśl, czy to nie jest zasługa cykorii, którą zawiera INKA.
Bardzo dawno temu, kiedy sama miałam problemy z biegunką, na powstrzymanie tejże biegunki. ktoś poradził mi picie cykorii (była to bele jaka kawa zbożowa w pastylkach - teraz chyba takiej nie ma).
Co o tym sądzicie, może macie podobne spostrzeżenia?
Mój 22-letni syn choruje na CU. Od listopada 2006 do lipca 2007 miał remisję. W lipcu nastąpiło zaostrzenie - krew w stolcu.
Lekarz zalecił mu odstawienie picia kawy. Ponieważ syn lubi pić coś "czarnego", w związku z tym zamienił kawę prawdziwą na "INKĘ". Od momentu picia INKI (2-3 szklanki dziennie) stolec uregulował się, uformował i wygląda "zdrowo".
W związku z tym nasunęła mi się pewna myśl, czy to nie jest zasługa cykorii, którą zawiera INKA.
Bardzo dawno temu, kiedy sama miałam problemy z biegunką, na powstrzymanie tejże biegunki. ktoś poradził mi picie cykorii (była to bele jaka kawa zbożowa w pastylkach - teraz chyba takiej nie ma).
Co o tym sądzicie, może macie podobne spostrzeżenia?
- Patryśka
- Doświadczony ❃
- Choroba: CD
- województwo: małopolskie
Re: Czy kawa "INKA" pomaga w CU
Mi kawa normalna jak tez inka szkodzi..Ale jesli juz mam pic kawe to wole zwykla bo inka mi nie smakuje..Ani tez nie pomaga tymbardziejkkarst pisze:Co o tym sądzicie, może macie podobne spostrzeżenia?

- Patryśka
- Doświadczony ❃
- województwo: małopolskie
Wlasciwie to zgadzam sie z Torvikiem..U mnie po wupiciu zwyklej kawy wc to kwestia gora pol godziny
pewnie dlatego stan syna sie polepszyl..Przynajmniej tak mi sie wydaje 

-
- Początkujący ✽✽
- Choroba: CU
- województwo: opolskie
Zwykła kawa mi szkodzi ale to jest jednorazowy bieg do wc i czasem mimo to piję ją.
Kawę zbożową, naturalną fusowatą, bez mleka piłam i ona działała na mnie dobrze, wszystko się unormowało. Dbałam tez o dietę.
Kawę zbożową, naturalną fusowatą, bez mleka piłam i ona działała na mnie dobrze, wszystko się unormowało. Dbałam tez o dietę.
Aniijjaa
- Shima
- Doświadczony ❃
- województwo: łódzkie
- Kontakt:
JA też uwielbiam kawę ale coraz bardziej mi szkodzi.kkarst pisze: Ponieważ syn lubi pić coś "czarnego",
Co do działania samego w sobie INKI nie wypowiem sie bo jej poprostu nie pijam...ja przerzuciłam sie na zbożową ekspresową czyli popularnego ANATOLA...i on bardzo dobrze mi służy..lepiej niż zwykła herbata.
Zawsze służę rozmową [you] 
Choroba:CD, astma, alergia, łuszczyca, ginekologiczne powikłania w trakcie leczenia immunosupresyjnego, podobno przebyta gruźlica jelit Stan:Lewostronna hemikolektomia,resekcja zwężenia w miejscu zespolenia i jeszcze dodatkowych kawałków jelit, zaostrzenie Leki:asamax3x1000mg,helicid2x1, metotreksat i parę innych paskudztw Waga/wzrost 99/173

Choroba:CD, astma, alergia, łuszczyca, ginekologiczne powikłania w trakcie leczenia immunosupresyjnego, podobno przebyta gruźlica jelit Stan:Lewostronna hemikolektomia,resekcja zwężenia w miejscu zespolenia i jeszcze dodatkowych kawałków jelit, zaostrzenie Leki:asamax3x1000mg,helicid2x1, metotreksat i parę innych paskudztw Waga/wzrost 99/173
-
- Początkujący ✽✽
- województwo: śląskie
- Kontakt:
Czy INKA pomaga to nie wiem ale w okresie zaostrzenia odstawiam normalna kawe i pijam tylko INKE (rozpuszczalna) i nie mam zadnych problemow. No moze tylko ten smak i brak kofeinki...
Życie jednak ma sens 

-
- Specjalista od Spraw medycznych
- Choroba: CD u dziecka
- województwo: mazowieckie
- Kontakt:
Nie wiem czy to ma jakiś związek, ale inulinę otrzymuje sie z cykorii!!
Przyłacz się do Towarzystwa J-elita. Działamy dla waszego dobra, ale bez Waszej pomocy niewiele zrobimy.
- ranka
- Mistrzunio ❃❃❃
- województwo: pomorskie
- Kontakt:
ja tam nie wiem ale lubie Inke,tylko jakos dawno jej nie pilam 
obowiazkowo z mlekiem

obowiazkowo z mlekiem

- goniusia
- Aktywny ✽✽✽
- województwo: dolnośląskie
Oczywiście tylko z mlekiemranka pisze:ja tam nie wiem ale lubie Inke,tylko jakos dawno jej nie pilam
obowiazkowo z mlekiem

-
- Początkujący ✽✽
- województwo: wielkopolskie
Witam,
jak ja przypomnę sobie INKĘ to niedobrze mi się robi. W przedszkolu cały czas we mnie to wpychali
Mimo, że wcześniej kawę piłem, od jakiś 2 lat do ust nie wziąłem to raczej mi jej nie brakuje. A ktoś z was słyszał może o nowej kawie BEZKOFEINOWEJ NESCAFE? Widziałem reklamę jakiś czas temu i zastanawiam się czy nie spróbowac...
Pozdrawiam
jak ja przypomnę sobie INKĘ to niedobrze mi się robi. W przedszkolu cały czas we mnie to wpychali

Pozdrawiam
-
- Debiutant ✽
- Choroba: CU u rodzica
Zwróciłam uwagę na reklamę TV rozpuszczalnej kawy zbożowej CARO, szukam jej w sklepach, ale niestety jeszcze nie spotkałam.
CARO posiada ten chyba ten sam skład co INKA.
- goniusia
- Aktywny ✽✽✽
Pracuję w sklepie i Caro mamy od dawna.Masz rację to coś w stylu inki tylko droższa wersja i ponoć lepszakkarst pisze:Zwróciłam uwagę na reklamę TV rozpuszczalnej kawy zbożowej CARO, szukam jej w sklepach, ale niestety jeszcze nie spotkałam.

-
- Początkujący ✽✽
- województwo: lubuskie
- Kontakt:
Może spróbować Caro? Chociaż nie wiem czy to ma sens. Ostatnio pogoniło mnie po Anatolu z mlekiem.
- Shima
- Doświadczony ❃
- województwo: łódzkie
- Kontakt:
Teraz kwestia co pogoniło--Anatol czy mleczko??Grześ pisze:Ostatnio pogoniło mnie po Anatolu z mlekiem.
Zawsze służę rozmową [you] 

- goniusia
- Aktywny ✽✽✽
Ricore też jest dobra ale strasznie droga