Pierwszy raz choroba ujawinila sie w kwietniu 2010roku przez 3tygodnie bolal mnie brzuch. Bol pojawial sie nagle parenascie bardzo mocnych 20 sekundowych uciskow ktore nagle mijaly. Bagatelizowalem sprawe 3tygodnie lecz bol przeszkadzal mi do tego stopnia ze gdy sie pojawial nie moglem sie oddzywac i kulilem sie z bbolu.Nie mialem czestej biegunki 3 razy srednio na dzien chodzilem sie wyprozniac co wydawalo mi sie normalna rzecza nie przejmowalem sie tym lecz po tych 3 tygodniach trafilem do szpitala gdyzw ostatnich 2 dniach odwodnilem i mocno oslabilem organizm a bol stawal sie mocno uciazliwy.
Po 4 dniach stwierdzono u mnie Cronha przepisano Budenofalk steryd do tego Penstassa plus probiotyki. Po wyjsciu ze szpitala przez 4 miesiace czulem sie swietnie przybralem troche na wadze miale diete podstawowa czyli nie jadlem nic smazonego ciezko strawnego. W trakcie trwania remisji Tata namowil mnie na badania krwi na nietolerancje pokarmowa bo znajomy lekarz czytal duzo na temat tych badan i wedlug niego to ma sens. Oddalem krew oraz czesc stolca i czekalismy na wyniki. W miedzyczasie choroba dala o sobie znac gdy zaczalem dawac mniejsze dawki sterydu i ponownie wyladowalem w szpitalu. Lekarze
opanowali zaostrzenie podajac duze dawki ssterydow. W tym momencie tak anprawde doszlo do mnie z jaka choroba mam doczynienia ze tak na prawde moge co jakis czas ladowac w szpitalu i nic na to nieporadze bylem pewnie jak wiekszoscna poczatku troche zalamany. W szpitalu spedzilem okolo miesiaca czasu w dzien wyjscia wazylem 54kg przy wzroscie 184

Ze swojego doswiadcenia goraco polecam testy na nietolerancje i surowe rygorystyczne trzymanie sie diety. Oczywiscie przez ten czas nie tknalem alkoholu by organizm wyczyscil sie z wszystkich toksyn.
Moze kttos stosowal rowniez podobna diete i tez moze podzielic sie swoja historia.
Pozdrawiam Kamil