Koniec

Moderatorzy: Anette28, Moderatorzy
zgadza się , uważam i to na własnych jelitach przetestowałem,że pozytywny wpływ na nasz organizm a co najważniejsze na jelita i żołądki oraz serce mają ziarna arabiki.WrednaTubisia pisze:to jeszcze kupują najtańsze mieszanki.
kupuje oryginalną kawę na rynek zachodni mam parę takich sklepów w mojej miejscowości gdzie sprzedawane są produkty sprowadzone z Niemiec , nie jednokrotnie tańsze niż w Polsce!!!toczka pisze:Bo Lavazza w PL a w IT to dwie rózne bajki
zrobiłam, spróbowałam. Jak kocham kawę i chałwę osobno tak ich mieszanka jakoś mi nie podpadła... dobre, ale już drugi razn nie zrobiePiciu pisze:Lubicie chałwę ? Więc czas na deser chałwowo - kawowy![]()
Słodki przysmak (najlepsza będzie chyba czysto waniliowa chałwa) pokruszyć do kubka ( rzecz gustu ile kto lubi -trzeba eksperymentować z ilością) i zalać kawą z kawiarki lub ekspresu ,ewentualnie chałwę wymieszać z kawą rozpuszczalna i zalać wrzątkiem. Porządnie zamieszać składniki. Bon appétit
To ja na pewno już nie zaryzykuje a miałam taką ochote...tola pisze:ja teżtoczka pisze:zrobiłam, spróbowałam. Jak kocham kawę i chałwę osobno tak ich mieszanka jakoś mi nie podpadła... dobre, ale już drugi razn nie zrobiepół dnia rezydowałam na tronie po tym eksperymencie.
niejako czuje się odpowiedzialny za ten stan rzeczy, czyli Twoje posiedzenie na królewskim miejscutola pisze:ja też pół dnia rezydowałam na tronie po tym eksperymencie.
niestety ,samą lub z miodem niezbyt toleruje mój brzuch, żałuje gdyż warto coś innego i smacznego się napić.toczka pisze:tolerowalam Inke z miodem. Pycha