Truskawka, napisz jak będziecie po wizycie.
Moderatorzy: Anette28, Moderatorzy
Truskawka pisze: jaglanej nie umiem ugotowac co ugotuje to gorzka i do kosza...wrrr
o dzięki nie omieszkam:*Małgosia pisze:Truskawka pisze: jaglanej nie umiem ugotowac co ugotuje to gorzka i do kosza...wrrr
na forum wielodzietni.org jest cała grupa fanów (a wręcz fanatyków hihihi) "jaglanki". Może tam zajrzyj i poczytaj jak przygotować jaglankę.
Mój Julek też ma ten leżaczek, ale jeszcze nie buja się sam, póki co głowa go przeciąża do tyłuelena pisze: Leżaczki to super sprawa,ja też mam i bardzo mi to życie ułatwia.
szczelina topękniecie śluzówki i w sumie czasem ją widac-jak ktos umie zajrzec:)Horadoopka pisze:Magdalene, dziewuszki masz fantastyczne!!!! moja Hania zazdrosci im wypasionych lezaczków
a z innej beczki.. - po czym sie zorientowac czy ma sie wewnetrznego hemoroida czy szczeline odbytu?? bo tak czytam w necie o tym drugim i chyba niestety mam to dziadostwo... co polecacie na leczenie? wizyta u gastro za 4mce,a lekarz ogolny pewnie nie za wiele mi pomoze...
U mnie odpukać włosy mają się dobrze, tylko są suche, sianowate.Mamusie karmiące piersią, jak się mają Wasze włosy? Bo ja gdzieś od dwóch tygodni łysieję
Pewnie to prawda ,ale pilnuję żeby mała w nim nie spała w dzień ,przekładam do łóżeczka i często kładę ją na kocyku na dywanie i ćwiczymy sobie mięśnie.Cinimini pisze:Natomiast, była u nas rehabilitantka i odradziła częste stosowanie. Powiedziała, aby używać fotelika w wyjątkowych sytuacjach
Oglądałam niedawno program gdzie było powiedziane, że utarło się "dla zdrowia" dodawania masła do zupek dla dzieci. A tymczasem nasz polski olek rzepakowy jest o niebo zdrowszy. I zaleca się zamiast masła dolewanie łyżki właśnie oleju rzepakowego. Ponoć to niedoceniany polski skarb.elena pisze: dodaję odrobinę masełka
słyszałam o tym ale całkowicie z masełka nie zrezygnuję ,bo sama masło uwielbiamCinimini pisze:A tymczasem nasz polski olek rzepakowy jest o niebo zdrowszy
AAaaa tak to i u nas, kilka paczek tygodniowo znika. Nie wyobrażam sobie kanapki bez masła. Mi tylko chodziło o dodawanie oleju zamiast masła do zupki.elena pisze: Jajeczko na miękko i masełkooo...pychotka.
Ja wprowadzałam nowe faktycznie mniej więcej co tydzień/5 dni, chyba że bardzo jej coś smakowało, wtedy gwałtownie zwiększałam ilośc danego produktu, bo mała się domagała. Potem normalnie dodajesz drugi produkt po łyżeczce do tego, co maluch już wcina. Zaczyna się zazwyczaj od ziemniaka, jabłuszka, marchewki (choc z marchwią różnie to bywa - czasem uczula), u nas furorę jako drugi składnik zrobiła dynia. My z owoców stosunkowo wcześnie, bo po jabłuszku wprowadziłyśmy gruszkę. Z warzyw wiadomo - unikac początkowo wzdymających cebul, porów, podobno seler też lubi uczulic. Wszędzie czytam, że najważniejsze to wprowadzic warzywa, mięsko (koło 5 ms - wtedy kiedy kończą się zapasy żelaza maluchowi) i owoce. Kasze wiadomo - z pełnego przemiału, a nie słodzone gotowce, fajne kasze ma np. Holle, bez cukru, a dla młodszych też bez glutenu. Ale bez kasz też można się obejśc, czego moja córa jest przykładem.justam pisze:Po 5 m-cu czy można wcześniej? Jeden produkt by sprawdzać alergie i tak przez 5 dni zaczynając od łyżeczki? A później kolejny ale dalej można pierwszy produkt podawać? I jakie produkty w po kolei? W przecierze jarzynowym to jakie produkty znajdują się a jakich nie powinnam?