Moderatorzy: Anette28, Moderatorzy
Wow! Jestem nowa i jeszcze nie obeznana do końca z chorobą, ale słyszałam, że orzechy są niewskazane. Jak to wygląda w praktyce?? Ja osobiście jeszcze nie próbowałam, ale przed zachorowaniem wręcz ubóstwiałam pistacje.Niszka pisze:Pistacje i wszelkie inne orzechy
Każdemu szkodzi co innego. Jedni nie mogą zjeść orzechów, a inni jedzą bez konsekwencji. Trzeba samemu to sprawdzić metodą prób i błędów ^^BananowySong pisze:Wow! Jestem nowa i jeszcze nie obeznana do końca z chorobą, ale słyszałam, że orzechy są niewskazane. Jak to wygląda w praktyce?? Ja osobiście jeszcze nie próbowałam, ale przed zachorowaniem wręcz ubóstwiałam pistacje.Niszka pisze:Pistacje i wszelkie inne orzechy![]()
Ja proponuję banany.Poza tym na przegryzkę proponuję też chrupki kukurydziane i biszkopciki-nieźle zapychają.
Uwielbiam paprykę! Kiedyś tak się najadłam jej dużo (chcica mnie chwyciłaelwirka pisze:czasem mam też czerwoną i żółta paprykę w paseczkach koło siebie na biurku zamiast chipsów czy innych paskustw
A mi i takie i takie szkodzą. Jabłka jem tylko po upieczeniu lub ugotowaniu. Lubię takie musy owocowe i widzę ich coraz więcej u nas w sklepach - to też poleacam jako przekąskęelwirka pisze:paradoks że jak są całe jabłka to boli a jak starte na papkę to..jest ok
No nie jadłam!Ania406 pisze:Mikrusia, a co Ty melona nigdy nie jadłaś?
To dawaj- teraz można super tanio je kupić.Mikrusia pisze:Granata jadłam. Dobre są
Sam cukier moja drogaMikrusia pisze:A powiedzcie mi czy tuczące będzie taka kaszka manna z smakiji z sosem malinowym? Za słodkie, no nie?