Strona 2 z 2

Re: pyszna rybka na parze

: 22 maja 2006, 17:27
autor: funia
ooo to brzmi coraz gorzej
wycofam chyba rybe maslana z menu na rzecz lososia, chyba ze na drania tez cos macie?

Re: pyszna rybka na parze

: 22 maja 2006, 21:38
autor: Adam
Dorsz

Re: pyszna rybka na parze

: 01 sie 2008, 12:59
autor: lady-d
sylwusia4114 pisze:a tak w ogóle nie znoszę ryb.. pangę jeszcze zjem - na siłę.
a ja to bym mogła nic nie jeśc tylko ryby :) ostatnio tak właśnie robię..zwłaszcza obiady. Łosoś na parze pychota...ewentualnie właśnie panga albo mintaj (jak bida w portfelu :wink: ) Ja to jeszcze gotuje albo z ziemniakami, albo z marcheką czy kalafiorem..czasami wszystko na raz :) Aha!! Bez soli..zamiast tego sos sojowy i czosnek :)

Wogóle wyliczam dzienne zapotrzbeowanie na białka, tłuszcze, węglowodany i kalorie i się lepiej przy tym czuje :)

Re: pyszna rybka na parze

: 10 sty 2009, 19:08
autor: paula316
moj przepis na pyszna rybke w rękawie:

na spód kładziemy 2 plasterki cebuli, na to kawałek ryby, skrapiamy troszke cytryna i na wierz kadziemy ze 4 plasterki marchewki i pomidorka, bez skórki; aha na sam spod czyli pod cebulke daje troszke maskełka by rybka do folii nie przywarła

nastepnie wkladam do nagrzanego piekarnika i 20 min;

pychaaaa do tego ziemniaczki!!!!!!
az zglodnialam

Re: pyszna rybka na parze

: 10 sty 2009, 19:17
autor: obyty.z.cu
zamiast cebuli daje por (biala czesc) w plasterki, marchewka,pietruszka,cytryna ,troche przypraw do ryb lub zamiennie Kucharek, a na folie to oliwa z oliwek - i w piekarnik,
ziemniaczki duszone posypane koperkiem ,do tego tarte buraczki gotowane.
No tak, godzina 19 a my tu o jedzeniu :oops:

Re: pyszna rybka na parze

: 10 sty 2009, 22:20
autor: CAMPARI34
ja z ryb zajadałam się SOLĄ do czasu aż nie zobaczyłam tak naprawdę jak ona wygląda :neutral: nie mogę na nią patrzeć :oops: nie gadam o zjedzeniu jej :smutny: myślałam że ona jest podobna do karpia a tu masz :cry:

Re: pyszna rybka na parze

: 09 lut 2010, 23:36
autor: tomeczek1
rybka na parze super panga jest spoczko :)

Re: pyszna rybka na parze

: 10 lut 2010, 11:34
autor: Słonko
Panga podobno jest hodowana w straszliwych warunkach, w ściekach brudnych, więc radzę nie jeść. Był kiedyś obszerny artykuł na ten temat w którejś z gazet.

Re: pyszna rybka na parze

: 10 lut 2010, 11:37
autor: ESka
Słonko pisze:Panga podobno jest hodowana w straszliwych warunkach, w ściekach brudnych, więc radzę nie jeść. Był kiedyś obszerny artykuł na ten temat w którejś z gazet.
http://wyborcza.pl/1,75480,6279638,Bambus_w_szynce.html
Nawet troszkę rozmawialiśmy o tym na forum viewtopic.php?t=7369

Re: pyszna rybka na parze

: 02 gru 2010, 16:21
autor: eni80
Słonko ma racje Panga odpada i w dodatku ma bardzo malo skladnikow odzywczych . Najlepszy jest oczywiscie dorsz :roll: Ja jeszcze stasuje rybe sola .. Moj przepis na pyszny obiad ........ Sole lub dorsz skropic cytryna sola i przyprawa do ryb ..kamis" skropic oliwa, folie piosmarowac oliwa. kladziemy rybke i do piekarnika 20 minut,, marchew , pietruszke , seler zetrzec , do rondelka maselko i przesmazyc starte warzywa, podlac woda dusic 10 minut , dodac troche soli , pieprzu moze byc ziolowy , troche cukru. pod koniec dodac koncetrat pomidorowy , na koncu troche masla . do tego ugotowany ryz :) polecam :razz:

Re: pyszna rybka na parze

: 08 maja 2014, 11:20
autor: michael
Do gotowania na parze polecam dorsza lub mirunę, warto przed ugotowaniem skropić je sokiem z cytryny i posolić (to zabije posmak ryby) z nią gotujemy startą marchew, w tym czasie można przygotować sos -na patelni podduszamy cebulkę na oliwie (podduszoną cebulę dodamy do marchwi), oliwę pozostawiamy na patelni dodajemy koncentrat pomidorowy podgrzewamy na patelni doprawiamy solą i pieprzem do smaku to dodajemy do ugotowanej marchwi .Rybkę przekładamy do miseczki i przekładamy ją marchwią z pomidorami, jemy na zimno, pyszota :mniam: polecam spożywać z pieczywem