Pachną dodatkami chemicznymi,a w sumie nawet niewiadomo czy tam owoce czy sama chemia.
Ja soki warzywno- owocowe i ciasta tylko z domowego wyrobu,świeże.

z drugiej strony,lepsze takie gotowce pieczone w domu niż nie wiadomo jakie z sklepu

Moderatorzy: Anette28, Moderatorzy
tola pisze:Każdego ujmują w dobie naszych czasów.Jednakże nijak do mnie nie przemawiają.Aż tak pracochłonne babeczki nie są.Poza tym można zrobić na szybko i zamiast bawić się z gotowaniem budyniu,ubić śmietankę,kupić truskawki i tadaaaaam.Są babeczki.
obyty z cu- jesteś BOGIEMobyty.z.cu pisze:w związku.... w postem w innym temacieale ja się pytam po co kupować gotowca,malapkasia pisze:kupujecie panowie babeczki Carrefurrowskie
nawet kompletna łajza w kuchni da rade takie upiec
kiedy można zrobić je samemu
Uniknie się "podrobionego suszu jajecznego" (czyt. o aferze u producentów w Kaliszu),a przygotowanie trwa tyle samo,co otworzyć pudełko.
Przepis na BABKE albo MUFLINKI,zależy tylko od formy do pieczenia:
3 jajka całe,1 szklanka cukru,1 szklanka śmietany,takiej 18% albo więcej,2 szklanki mąki,3 łyżeczki proszku do pieczenia.(ewentualnie,ale to jak kto chce,można dodać kilka łyżek oliwy,wtedy będzie bardziej "wilgotna").
Jajka utrzeć mikserem z cukrem,potem śmietana,mąka z proszkiem,utrzeć ,wlać w foremki albo w formę na babkę i piec 35 minut w tem.170 C. albo w formy na babeczki,wtedy pieczemy max.25 min.
Proste ?
dokładnie 45 minut i gotowe
No i to się zawsze MUSI udaćkażdemu,
nawet gdy będzie piekł pierwszy raz w życiu
Tak swoją drogą,takie babeczki są doskonałe do koszyczka ze święconką
to ja mam dla Ciebie przepis bez mleka i śmietankijulianka pisze:
obyty z cu- jesteś BOGIEM!
tylko daj cynka czy da się czymś śmietanę w tych babeczkach zastąpić (moje młodsze dziewczę ma ostrą nietolerancję laktozy
)
żaden problem,zastąp tłuszczem,do wyboru,masło utarte z cukrem i jajkami i dalej j.w.,albo z 1/2 szklanki lub ciut więcej oleju np.kujawskiego.julianka pisze:tylko daj cynka czy da się czymś śmietanę w tych babeczkach zastąpić (moje młodsze dziewczę ma ostrą nietolerancję laktozy