wow. trochę długo mnie nie było. dostałem wiadomość odnośnie petycji to oczywiście podpis złożyłem go od razu.
powiem tak: z baranami trzeba walczyć twardo używając odpowiednich argumentów żeby zdali sobie sprawę jak to jest. nawet jeśli nie obchodzi ich nasze zdrowie itd., to może zainteresują się faktem że tak naprawdę podwyżka nic im nie da: (niby będą mieli więcej kasy w budżecie, ale po podwyżce my na tym stracimy i oni (nie bede dokladnie opisywal szczegolowo mechanizmow rynkowych ale w skrocie) bo niektorzy z nas nie kupia odpowiedniej ilosci leku bo ich nie stac przez co beda sie leczyc w szpitalu z wyzszym kosztem utrzymania dla panstwa, do tego ograniczymy konsumpcje co spowolni nasza gospodarke).
stad moj komentarz pod petycja (mam nadzieje ze to przeczytaja): ( 2,174 ) Mateusz / Opolskie wyższe ceny leków-nie będzie można sobie pozwolić na odpowiednią dawkę-zaostrzenie choroby-leczenie szpitalne-wyższy koszt utrzymania dla państwa
szkoda ze nie ma wiecej miejsca do wpisania, jesli to nie podziala, to moglby ktos dodac komentarz takowy:
kochana pani minister, jeśli doczekamy się podwyżki leków to pani kochana partia o nazwie Platforma Obywatelska straci dużo elektoratu przez co możecie mieć problem z wygraniem wyborów. nawet jeśli bezpośrednio to nie jest wina PO, to ludzie nie zwroca na to uwagi gdyz podwyzki cen utozsamia sobie z pani osoba czyli rownoczesnie z Platforma.
pozdrawia student FiR
---
P.S. słaby apetyt u mnie, dlategoż wcinam świnstwa, zrobic badania krwi pierwsze w tym roku trzeba było sobie w końcu, i otóż z 4 lata, i po rzucie anemii nie było takich dobrych (prawie wszystko w normie) a HGB nawet przed chorobą nie była taka wysoka tzn 14
czy reszta mojej rodziny (zdrowa czesc) moze tez podpisac petycje? jak tak to może zdobede jeszcze pare podpisow