zaczyna sie zaostrzenie !!!!!
Moderatorzy: Anette28, Moderatorzy
- Feniks
- Aktywny ✽✽✽
- Choroba: CD
- województwo: mazowieckie
Re: zaczyna sie zaostrzenie !!!!!
Heh to ją pocieszyłaś ....
Mam nadzieję , że nie skończy się to u Ciebie szpitalem, bo niby dlaczego ma tak być, dawka leków odpowiednia i może będzie po problemie.
Pozdrawiam
Mam nadzieję , że nie skończy się to u Ciebie szpitalem, bo niby dlaczego ma tak być, dawka leków odpowiednia i może będzie po problemie.
Pozdrawiam
- funia
- Aktywny ✽✽✽
- województwo: wielkopolskie
- Kontakt:
a ja bym wlasnie do szpitala poszla
takie wyniki nei biora sie z nikad. idz do szpitala gdzie odddzial gastroente jest, ktos tam w koncu pracuje, mimo wakacji!
takie wyniki nei biora sie z nikad. idz do szpitala gdzie odddzial gastroente jest, ktos tam w koncu pracuje, mimo wakacji!
- Shima
- Doświadczony ❃
- województwo: łódzkie
- Kontakt:
Kochani...dziekuję za to ze się odezwaliście...czuje że nie jestem sama a to baaaarrrdzo dużo.
U mnie w mieście nie ma gastroenterologii...w Sieradzu(tam gdzie pracuje moj doktor)jest diabetologia i tam sie kładę.No ale jego właśnie nie ma.
Gastroenterologia jest dopiero w Łodzi.Ale dostac sie do kliniki tak poprostu z ulicy to nierealne.
Tak wiec nie pozostaje mi nic innego ja zrobic jeszcze raz wyniki i ..no wlaśnie..ciekawe jak to bedzie w pracy.
U mnie w mieście nie ma gastroenterologii...w Sieradzu(tam gdzie pracuje moj doktor)jest diabetologia i tam sie kładę.No ale jego właśnie nie ma.
Gastroenterologia jest dopiero w Łodzi.Ale dostac sie do kliniki tak poprostu z ulicy to nierealne.
Tak wiec nie pozostaje mi nic innego ja zrobic jeszcze raz wyniki i ..no wlaśnie..ciekawe jak to bedzie w pracy.
Zawsze służę rozmową [you] 
Choroba:CD, astma, alergia, łuszczyca, ginekologiczne powikłania w trakcie leczenia immunosupresyjnego, podobno przebyta gruźlica jelit Stan:Lewostronna hemikolektomia,resekcja zwężenia w miejscu zespolenia i jeszcze dodatkowych kawałków jelit, zaostrzenie Leki:asamax3x1000mg,helicid2x1, metotreksat i parę innych paskudztw Waga/wzrost 99/173

Choroba:CD, astma, alergia, łuszczyca, ginekologiczne powikłania w trakcie leczenia immunosupresyjnego, podobno przebyta gruźlica jelit Stan:Lewostronna hemikolektomia,resekcja zwężenia w miejscu zespolenia i jeszcze dodatkowych kawałków jelit, zaostrzenie Leki:asamax3x1000mg,helicid2x1, metotreksat i parę innych paskudztw Waga/wzrost 99/173
- funia
- Aktywny ✽✽✽
- województwo: wielkopolskie
- Kontakt:
zeno, wszak sam leciales do lekarza na badania, jak myslales ze nagle masz zwezenia.
lepiej isc i nie zalowac
lepiej isc i nie zalowac
- Miki
- Początkujący ✽✽
- Choroba: CU
- województwo: warmińsko-mazurskie
Od3 dni jelitko mnie boli
miałam trochę stresów i jelitko chyba nie wytrzymało, czy ktoś miał coś podobnego, taki dziwny "ból" (nie mocny) na dole po lewej stronie (pieczenie, łaskotanie) ?

-
- Aktywny ✽✽✽
- Choroba: niesklasyfikowane NZJ
- województwo: mazowieckie
- Kontakt:
Nie będę Ci pisał o minimalnej dawce itp., ale się trochę dałaś oszukać szaleństwu dobrego samopoczucia.
Ściskam serdecznie, życzę szybkiej poprawy
Ściskam serdecznie, życzę szybkiej poprawy
czasowa kolostomia - 22.12.06-29.03.07, 8.05.07-23.01.08
- Patryśka
- Doświadczony ❃
- województwo: małopolskie
U mnie zaostrzenie trwa od 20 wrzesnia od kolo ale bylo slabsze a teraz mam zaostrzenie z prawdziwego zdarzenia
Ja nie chce 

-
- Początkujący ✽✽
- Choroba: CU w rodzinie
- województwo: łódzkie
Już nie pierwszy raz słyszę, że kolonoskopia powoduje zaostrzeniaPatryśka pisze:U mnie zaostrzenie trwa od 20 wrzesnia od kolo ale bylo slabsze a teraz mam zaostrzenie z prawdziwego zdarzeniaJa nie chce

- Patryśka
- Doświadczony ❃
Nie po prostu chore jelito jak i zdrowe przy zetknieciu z cialem stalym mimowolnie sie kurczy gwaltownie i ociera o endoskop...Ale jesli ktos ma dluga remisje to jest duzo mniejsze prawdopodobienstwo ze bedzie nawrot bo jeslito nie ma tylu owrzodzen..A ja przed kolonoskopia mialam kliniczna remisje ale zmiany nadal byly aktywne wiec nie sugeruj sie mnaElpe pisze:Czy to wina nieumiejętnie przeprowadzonego zabiegu?

- Patryśka
- Doświadczony ❃
Niestety moje zaostrzenie ostatnio bardzo intensywnie posuwa sie dalej i na poniedzialek mam "zaproszenie" na klinike w Katowicach na co najmniej tydzien
Ja nie chce

edit
Przepraszam za 2 posty jeden pod drugim

edit
Przepraszam za 2 posty jeden pod drugim

- Patryśka
- Doświadczony ❃
[cytat usunięty na prośbę użytkownika]
Ciesze sie oczywiscie nie z tego ze ja poloza ale z tego ze sie poznamy mimo ze w niezbyt przyjemnych okolicznosciach...
Ciesze sie oczywiscie nie z tego ze ja poloza ale z tego ze sie poznamy mimo ze w niezbyt przyjemnych okolicznosciach...
- Patryśka
- Doświadczony ❃
[cytat usunięty na prośbę użytkownika]
Az wstyd sie przyznac ale nie wiem kogo to oddzial ale jestem pod opieka dr Cholewki.
Az wstyd sie przyznac ale nie wiem kogo to oddzial ale jestem pod opieka dr Cholewki.
- Nelka-bez-lizaka
- Początkujący ✽✽
- Kontakt:
Brzuch mnie boli:(...niedobrze mi:(...Zaraz padne....chyba mam zaostrzenie..a już mnie tyle nie bolało:(...
Najważniejsze jest to...by żyć na przekor wszystkiemu;)
'My dzieci Crohna...'
Wolność słowa to sie liczy (;
'My dzieci Crohna...'
Wolność słowa to sie liczy (;
- Patryśka
- Doświadczony ❃
Trzymaj sie Kajunia_14, nie jestes samaKajunia_14 pisze:Brzuch mnie boli:(...niedobrze mi:(...Zaraz padne....chyba mam zaostrzenie..a już mnie tyle nie bolało:(...

- BeataM
- Początkujący ✽✽
- Choroba: CU
Mam pytanie. Od lipca jestem w zaostrzeniu. Raz już myślałam ,że jestem blisko remisji ale się nie udało i drugi raz przechodzę ten sam cykl leków tzn.metypred salofalk i metronidazol potem po 6-ciu dniach metypred salofalk enterol.właśnie jestem w tej fazie i drugi raz tak samo żle to znoszę. mam okropne wzdęcie brzuch jest ogromny i twardy boli nawet przy oddychanu.załatwiam się samą zgnilizną tak cuchnącą że sama nie mogę tego znieść.Wydaje mi się że zwymiotuje tą zgnilizną bo odbija mi się zepsutymi drożdżami .Całe szczęście że to jeszcze tylko dwa dni bo już nie mam siły. Czy to jest normalny stan po tych lekach?