Mam nadzieję, że ktos z Was mi pomoże i coś poradzi.
Czeka mnie wyjazd w dość egzotyczne miejsce - Sri Lanka. Dowiadywałam się jakie szczepienia powinno sie wykonać przed podróżą. Na pewno żółtaczka typu A, dur brzuszny, tężec i błonica. No i teraz rodzi się pytanie czy mogę takie szczepienia wykonać mając CD???
Czy ktoś z Was orientuje się moze?
Dzieki z góry za pomoc.
szczepienia przed podróżą
Moderatorzy: Anette28, Moderatorzy
- Monika81
- Początkujący ✽✽
- Choroba: CD
- województwo: wielkopolskie
- Kontakt:
szczepienia przed podróżą
Monika81
- Mimi2
- Aktywny ✽✽✽
- Choroba: inna choroba jelita
- województwo: łódzkie
- Kontakt:
Re: szczepienia przed podróżą
http://www.medycynatropikalna.pl/
Tj. strona z zaleceniami uznawanymi przez lekarzy chorób zakaźnych. Stosując się do tych zaleceń nie powinno być kłopotu z wjazdem do obcego kraju, który wymaga stosownych szczepień od turystów. Jest na bieżąco uaktualniana.
Można do nich napisać: kktropmed@wp.pl
To które szczepienia Ci wolno zależy od tego na jakich lekach jesteś. Jeżeli jakiejś z obowiązkowych nie możesz mieć warto mieć zaświadczenie od lekarza poświadczające, że ze względu na to i na to nie wolno Ci jej podać.
Tj. strona z zaleceniami uznawanymi przez lekarzy chorób zakaźnych. Stosując się do tych zaleceń nie powinno być kłopotu z wjazdem do obcego kraju, który wymaga stosownych szczepień od turystów. Jest na bieżąco uaktualniana.
Można do nich napisać: kktropmed@wp.pl
To które szczepienia Ci wolno zależy od tego na jakich lekach jesteś. Jeżeli jakiejś z obowiązkowych nie możesz mieć warto mieć zaświadczenie od lekarza poświadczające, że ze względu na to i na to nie wolno Ci jej podać.
K55.2 Angiodysplazje jelita grubego&dolichocolon
Waga 54kg Wzrost 166cm stan: remisja
Łykam probiotyka i nic się flaka nie tyka!
Waga 54kg Wzrost 166cm stan: remisja

Łykam probiotyka i nic się flaka nie tyka!
- Monika81
- Początkujący ✽✽
- Choroba: CD
- województwo: wielkopolskie
- Kontakt:
Re: szczepienia przed podróżą
Dzięki za odpowiedź. Poszperam, poczytam i może się dowiem co i jak. Nawet zastanawiałam się czy pojechać bo skoro mam CD to raczej ostrożnie itd.., ale szkoda mi zrezygnować.
Monika81