Miska Ryżu - nagła operacja
Moderatorzy: Anette28, Moderatorzy
- subzero
- Aktywny ✽✽✽
- Choroba: niesklasyfikowane NZJ
- województwo: śląskie
Re: Miska Ryżu - nagła operacja
uff no to teraz szybkiego powrotu do zdrowia 

- nataliak71
- Doświadczony ❃
- Choroba: CD
- województwo: dolnośląskie
wracaj do sił 

„Kobiety i koty zawsze robią, co chcą, więc mężczyźni i psy niech się z tym pogodzą”
"każdą istotę, którą bierzemy w ramiona, możemy utulić lub udusić. to boska chwila decyzji."
Salofalk 2x2x2 Imuran 1x50mg
"każdą istotę, którą bierzemy w ramiona, możemy utulić lub udusić. to boska chwila decyzji."

Salofalk 2x2x2 Imuran 1x50mg
- Miska Ryżu
- Doświadczony ❃
- Kontakt:
dzięki kochani 
no to obiecana historia.
Poszłam na planową kolo, która miałam wykonywaną 'na śpiąco'. Jelitko super hiper rewelacja, czyściutkie . Po przebudzeniu miałam odleżakować 1 h, jednak tak po ok 10 minutach zaczęłam czuć straszny ból który narastał z każdą minuta. Wrzuciłam jeszcze w siebie kawałek bułki bo byłam max głodna a kanapki zrobiłam sobie bardzo zacne. No i ból tak sobie narastał i narastał, brzusio mi rósł z każdą chwilą. Jak napisała Magdalene bułeczkę zwróciłam. Zawieźli mnie na oddział gastro bo po pół godzinie to juz ledwo chodziłam z bólu. Zrobili mi wszystkie badania i na rtg wyszło że mam przebite jelito na poprzecznicy. Ponoć na zdjęciu było widać pęcherzyki powietrza po kolo uchodzące przez dziurkę do jamy brzusznej.Wieczorem zwieźli mnie na blok, wycięto 3 cm jelita. Okazało się że przebicie nastąpiło w miejscu gdzie jest krezka dlatego tak się zwijałam z bólu. Podobno ostatnim razem jelito w tym miejscu udało się przebić 15 lat temu, także dziecko szczęścia ze mnie
jeszcze raz dziękuję Wam że byliście!

no to obiecana historia.
Poszłam na planową kolo, która miałam wykonywaną 'na śpiąco'. Jelitko super hiper rewelacja, czyściutkie . Po przebudzeniu miałam odleżakować 1 h, jednak tak po ok 10 minutach zaczęłam czuć straszny ból który narastał z każdą minuta. Wrzuciłam jeszcze w siebie kawałek bułki bo byłam max głodna a kanapki zrobiłam sobie bardzo zacne. No i ból tak sobie narastał i narastał, brzusio mi rósł z każdą chwilą. Jak napisała Magdalene bułeczkę zwróciłam. Zawieźli mnie na oddział gastro bo po pół godzinie to juz ledwo chodziłam z bólu. Zrobili mi wszystkie badania i na rtg wyszło że mam przebite jelito na poprzecznicy. Ponoć na zdjęciu było widać pęcherzyki powietrza po kolo uchodzące przez dziurkę do jamy brzusznej.Wieczorem zwieźli mnie na blok, wycięto 3 cm jelita. Okazało się że przebicie nastąpiło w miejscu gdzie jest krezka dlatego tak się zwijałam z bólu. Podobno ostatnim razem jelito w tym miejscu udało się przebić 15 lat temu, także dziecko szczęścia ze mnie

jeszcze raz dziękuję Wam że byliście!

Smutno Ci? A może budyń? 

- kasia38
- Doświadczony ❃
- województwo: mazowieckie
- Kontakt:
dzięki Bogu, że wszystko dobrze się zakończyło:)
dużo zdrówka:)
dużo zdrówka:)
Seronegatywne zapalenie stawów, Ch L-C , stan po Helikolektomi prawostronnej, Centalna Retinopatia Surowicza, zmiany w kręgosłupie lędźwiowym (naczyniak?), 2 x przebyta zakrzepica, guzki w tarczycy, torbiel endometrialny na jajniku, jersinioza.
Biorę: Azotioprynę 100 mg ,Salofalk 500 mg 3x2, Calperos 1000, Alfadiol, Contrsahist, Alvesco, Alergodil, Magnez
Biorę: Azotioprynę 100 mg ,Salofalk 500 mg 3x2, Calperos 1000, Alfadiol, Contrsahist, Alvesco, Alergodil, Magnez
- Alis
- Doświadczony ❃
- województwo: pomorskie
Miska Ryżu, a w gdzie miałaś kolonoskopie wykonywaną?
Leki: Pentasa granulat 2x1 g/Sanprobi Super Formuła 1x1/wcześniej Remicade
- -Ania-
- Admin
dziecko szczescia dobre sobie
wracaj do sil
Ania
wracaj do sil

Ania
- Missgrey
- Początkujący ✽✽
- województwo: mazowieckie
Jak dobrze policzyć, to znaczy że zapas pecha wykorzystałaś na następne 15 lat! Jaki z tego wniosek? Teraz już będzie TYLKO DOBRZE!!!!!
PS
I pamiętaj: wiara czyni cuda, więc jakiem belfer, każę Ci wierzyć w to, co napisałam powyżej. Zrozumiano?!
PS2
Fajnie, że świętujesz w domku, tam zawsze świat wygląda fajniej!
PS
I pamiętaj: wiara czyni cuda, więc jakiem belfer, każę Ci wierzyć w to, co napisałam powyżej. Zrozumiano?!

PS2
Fajnie, że świętujesz w domku, tam zawsze świat wygląda fajniej!
- Miska Ryżu
- Doświadczony ❃
- Kontakt: