Witam wszystkich
Moderatorzy: Anette28, Moderatorzy
-
- Debiutant ✽
- Choroba: CU
- województwo: dolnośląskie
Witam wszystkich
Cześć wszystkim,
Mam 27 lata, od 3 latach choruje na CU. Dzisiaj postanowiłem podzielić się tym z Wami wszystkimi. Obecnie jest w trakcie badania klinicznego lekiem GOLIMUMAB, zostało mi jeszcze 3 miesiące tego badanie. Nie widzę wielkich efektów póki co, 2 miesiące temu wzięliśmy ślub z obecna żona, nie było łatwo, baliśmy się oboje. Kilka miesięcy przed został włączony mi encorton 20 mg, aby podbudować mnie trochę. Gdy całkowicie zszedłem z dawki, niestety wróciło to jak bumerang, to co tak uprzykrzało nam życie i niestety uprzykrza dalej. Jestem na tym badanie biologicznym, ale nie potrafię dostrzec efektów tego leku (może to przyjdzie z czasem, nie wiem). Czekam na włączenie azatiopryny, ponieważ z całej piramidy leczenia nie dostawałem leków immunosupresyjnych.
Mam nadzieję, że na tym forum, w dużej ilości informacji odnajdę przydatne kwestie.
Pozdrawiam wszystkich
Mam 27 lata, od 3 latach choruje na CU. Dzisiaj postanowiłem podzielić się tym z Wami wszystkimi. Obecnie jest w trakcie badania klinicznego lekiem GOLIMUMAB, zostało mi jeszcze 3 miesiące tego badanie. Nie widzę wielkich efektów póki co, 2 miesiące temu wzięliśmy ślub z obecna żona, nie było łatwo, baliśmy się oboje. Kilka miesięcy przed został włączony mi encorton 20 mg, aby podbudować mnie trochę. Gdy całkowicie zszedłem z dawki, niestety wróciło to jak bumerang, to co tak uprzykrzało nam życie i niestety uprzykrza dalej. Jestem na tym badanie biologicznym, ale nie potrafię dostrzec efektów tego leku (może to przyjdzie z czasem, nie wiem). Czekam na włączenie azatiopryny, ponieważ z całej piramidy leczenia nie dostawałem leków immunosupresyjnych.
Mam nadzieję, że na tym forum, w dużej ilości informacji odnajdę przydatne kwestie.
Pozdrawiam wszystkich
-
- Początkujący ✽✽
- województwo: łódzkie
Re: Witam wszystkich
Cześć
Może zamiast leku dostajesz placebo? Ja jestem w fazie badań humirą, dopiero 4 tydzien chyba,też bez rezultatów wielkich, ale staram sie byc dobrej myśli

Może zamiast leku dostajesz placebo? Ja jestem w fazie badań humirą, dopiero 4 tydzien chyba,też bez rezultatów wielkich, ale staram sie byc dobrej myśli
3x2 Asamax, Aza 50mg, czopki/wlewki Salofalk
-
- Debiutant ✽
- województwo: dolnośląskie
wszystkie osoby dostają lek , taka zgodę podpisywałem że to lek. czekam na efekty , może za rok pół roku i jestem dobrej myśli
-
- Początkujący ✽✽
- województwo: łódzkie
a widzisz,to chyba inaczej niż u mnie z humirą. Albo po prostu ten lek na Ciebie nie działa. tak tez chyba może być
3x2 Asamax, Aza 50mg, czopki/wlewki Salofalk
- Filifionka
- Początkujący ✽✽
- Choroba: nie ustalono
- województwo: małopolskie
- Anette28
- Junior Admin
- Choroba: CD
- województwo: wielkopolskie
- Kontakt:
Hej 

~Nie ma sensu życia tylko życiu trzeba nadać sens~
*Hoe minder mensen weten, hoe beter ze leven*
CD od 2002
Ileostomia 18.11.2012
*Hoe minder mensen weten, hoe beter ze leven*
CD od 2002
Ileostomia 18.11.2012
- Orzelek
- Doświadczony ❃
- Choroba: CD
- województwo: śląskie
- miasto: Częstochowa
Cześć 

25.11.2011 - ileostomia
01.12.2011 - kolostomia
21.11.2012 - usunięcie ileostomii
Bez leków
Remisja 
1 % z PITa wspomaga Jelita
Pozdrawiam

01.12.2011 - kolostomia
21.11.2012 - usunięcie ileostomii
Bez leków

1 % z PITa wspomaga Jelita
Pozdrawiam

- wicek
- Debiutant ✽
- województwo: małopolskie
Witaj 

- eliszka
- Początkujący ✽✽
- województwo: kujawsko-pomorskie
- Kontakt:
Hej. Znam to doskonale. Moja postać CU była sterydozależna. Non stop encorton. Coś okropnego.birek pisze: Gdy całkowicie zszedłem z dawki, niestety wróciło to jak bumerang