Jestem tu nowa, choruję na CU, które wykryto u mnie jakieś 3 miesiące temu.
Bardzo się cieszę,że znalazłam miejsce, gdzie są tu ludzie, którzy borykają się z tym co ja. Mam wrażenie,że rodzina i przyjaciele mnie nie rozumieją, nie wiedzą co mi jest

Od zawsze borykałam się z problemami związanymi z jelitami. Pamiętam jak w wieku 12 lat miałam bardzo silne bóle brzucha po lewej stronie(nauczyłam się z tym żyć). Marudny brzuszek(tak nazywam moje odgłosy z środka) też towarzyszy mi od tamtego okresu. W wieku 17 lat trafiłam do szpitala z zapaleniem wyrostka. Okazało się, że na wyrostku miałam carcinoid(rakowiak). I od tego momentu zaczęły się moje regularne badania jelit. Nic jednak mi nie było wg. badań. W lutym wieku 24 lat zrobiłam zrobiłam kolejną kolonoskopie i po badaniu histopatologicznym stwierdzono,że to CU.
Teraz jak analizuję objawy to wiem, że choroba trzyma się mnie od dawna.
Najgorszy problem mam z bólami brzucha, są nie do wytrzymania.
Mam nadzieję,że znajdę tu wiele ciekawych informacji na temat tej okropnej choroby, poznam wspaniałych ludzi, a co najważniejsze nauczę się z tym żyć.
Pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie

Może osoby z Krakowa podpowiedzą mi u jakiego gastrologa się leczą.
Pochodzę ze Świebodzina w woj. Lubuskim, ale obecnie mieszkam w Krakowie i tu się leczę. Obecnie chodzę do pani gastrolog Marii Kunz-Wojtyny.