Wszystkie leki na jelito drażliwe brałam, ponadto leki na uspokojenie i nic nie przynosi nawet najmniejszego efektu. Czy mogą mi wyciąć jelito? czy jest inne wyjście z tego bólu jak myślicie bo lekarze rozkładają ręce i nie wiedzą jak mi pomóc

Moderatorzy: Anette28, Moderatorzy
Chciałabyś...Alis pisze:Czy mogą mi wyciąć jelito?
No właśnie nie spojrzałam ile jej bierzesz....Mamcia pisze:Ale to jest dawka sulfy nawet nie podtrzymująca, a na pewno nie lecząca.
A lała się kiedykolwiek?? Nie mówię, że IBS, bo nie wiem, ale przyczyn może być wiele - kamica i jedna i druga, ginekologiczne problemy, kręgosłup i wiele wiele innych..A w szpitalu nic mi nie kazali brać, bo o to im chodzi żeby za pół roku z jelita krew się lała.
Ja to samo niedawno przechodziłam...Alis pisze:Alutka86, tobie się łatwo mówi bo masz diagnoze i wiesz kiedy masz zaostrzenie i remisję.
Tak miałam krew w stolcu i w posiewie kału i w kolonoskopii wyszło zapalenie i w opisie jest że jelito broczyło krwią.Mamcia pisze:A lała się kiedykolwiek?? Nie mówię, że IBS, bo nie wiem, ale przyczyn może być wiele - kamica i jedna i druga, ginekologiczne problemy, kręgosłup i wiele wiele innych..A w szpitalu nic mi nie kazali brać, bo o to im chodzi żeby za pół roku z jelita krew się lała.
No super tylko skąd ja mam kase wziąć na tych lekarzy... bo za darmo nikt nie przyjmuje, a wizyte na NFZ mam dopiero na sierpień tak jak pisałam. Więc poprostu chce iść do dobrego specjalisty bo mnie nie stać żeby tak co chwile chodzić po lekarzach i płacić. Nie pracuje, walcze z bólem a moja mama jest na rencie. Czy tak trudno to zrozumieć że chcę te pieniądze dobrze i mądrze wykorzystać tak żeby mi ktoś naprawdę pomógł a nie tylko rece rozkladal i zapisywał te same leki, poprostu mi się nie przelewa...martita pisze:Alis czy ty czasami za dużo od nas nie wymagasz? rozmowa jest o lekarzach więc Ci radzą kto , co i kiedy.
Wiadomo, że" co kraj to obyczaj" i każdy ma inne zdanie na temat lekarzy, ale jeśli nie sprobujesz to sie nie dowiesz-mało jest dobrych Specjalistów i nie od dziś o tym wiadomo i nie mówię tu tylko o gastrologach, ale nie mozna się poddawać. Trzeba szukać aż do skutku, aż dotąd, dokąd nie poczujesz się pewnie i bezpiecznie pod opieką jakiegoś.I wszystko w tym temacieNie boj sie, po prostu musisz troche o lekarza powalczyc